Skip to main content

Kaker og velsmakende bakverk

- det hører naturlig hjemme i Hegdahl-gården. Å ta i bruk kortreiste råvarer blir stadig viktigere, og at det nå finnes så mange gode produsenter av lokal mat her i Innherred, det setter også preg på vår meny.

Det å bake med mel fra Gullimunn og å tilpasse oppskriftene fra det gamle bakeriet til økologisk urkornsmel, er ikke gjort i en håndvendingen. Her trenger vi erfaring, men vi synes vi begynner å få bra dreis på te-kaka og krydderkaka vår.  Og så håper vi våre gjester forstår at de må betale litt ekstra for den gode smaken, og for at vi støtter bøndene som står på for å gå nye veger.

GULLIMUNN

Gårdene Rølia, Bjerkem, Ner-Salberg, Fuldseth og Grandan Midtre på Innherred har slått seg sammen om å dyrke, male og selge økologisk urkorn – gamle kornsorter med uovertruffen kvalitet og næringsverdi. 
 
 
Authentic Tradition

Bygdenes by

Dialog mellom bygda og byen

Steinkjer ligger midt i et av landets beste og største  jordbruksområder og byen  et administrasjonssentrum for områdene omkring. 

Vel verd et besøk !

Dette er steder i nærheten av Steinkjer, og vi anbefaler folk å ta turen både på grunn av trivelig atmosfære og god mat.

Bjerkem HENNING

Gulburet INDERØY

Garveriet SNÅSA

Hele vår virksomhet vil være gjennomsyret av at vi må ta klimaspørsmålet på alvor.

Hvordan få politikere til å forstå at vi må handle nå !

Hva kan vi selv gjøre i hverdagen ?

Vi vil inviterer til samtaler, utvikler ideer og ha foredrag og åpne møter om klimaspørsmål. Vi vil også arrangere reparasjonsverksteder, åpen systue, ta initiativtil embalasjeaksjoner - rett og slett skape en møteplass for å gjøre Nye Steinkjer til en forgangskommune i gjennomføring av klimatiltak.

 

Etter at ungene har hoppa på trampolina og hilst på dragen i Rismelen, tenker vi det kan smake ganske godt med f.eks varm kakao og nystekte vafler........

Hos oss finnes en barnekrok hvor vi også legger vekt på å formidle våre utstillingstema for barn.Dessuten vil vi arrangere verksteder hvor ungene kan lære ulike håndarbeidsteknikker og å bruke verktøy på en skikkelig måte.

Ta vare på gjenreisningsbyen !

Mye av bebyggelsen i Steinkjer viser fortsatt tydelig hvilke tanker og ideer som preget samfunnet da "det nye Norge" skulle bygges opp etter krigen. Folk skulle få lyse, luftige og sunne boliger, og det skulle være hager og grønt omkring husene. Forståelsen av at det er helheten i denne bebyggelsen som gir byen identitet, og som gjør at vårt hjemsted skiller seg fra alle andre steder.  Etter vår mening bør det i mye større grad prege dagens byplanlegging. Dessuten må vi i disse klima-tider ikke rive og bygge alt nytt. Gjenbruk av hus vil ikke bare være bra for klima, men også gjøre at vi har steder som knytter an  til tidligere tiders historie. Det er vesentlig for at kommende generasjoner skal kunne forstå noe av livet i tidligere tider.

Motta nyhetsbrev

Besøksadresse

Kristofer Uppdalsgate 3, STEINKJER

TELEFON

Mobil: 0047 93008855

E-POST

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

ÅPNINGSTIDER

Onsdag og søndag: 11.00 - 15.00